دسته بندی ها
- بیشتر -آخرین مطالب
-
گوگل میت با قابلیتهای جدید شکلوشمایل پویاتری پیدا میکند
09 فروردین 1404 -
گلکسی زد فلیپ ۷ با نمایشگر بیرونی بزرگتر راهی بازار میشود
09 فروردین 1404
برچسب ها
- آموزش نوجوانان
- کلاس_حضوری
- دوره_های_آنلاین
- مدرک_فنی_و_حرفه_ای
- مهارت_های_فنی
- آموزش_دیجیتال
نمایش جزئیات
راهنمای خرید بهترین سیستم گیمینگ از ۳۵ تا ۱۲۵ میلیون تومان

در دنیای گیمینگ، همیشه یکی از بزرگترین دغدغهها، انتخاب سیستم مناسب با بودجهای معقول است. اما در شرایط فعلی که قیمت قطعات به طور چشمگیری افزایش یافته، پیدا کردن یک سیستم گیمینگ با بودجه کم تقریباً غیرممکن شده است. طی یک سال گذشته، شاهد افزایش قیمتهای شدید در بازار قطعات بودیم، به طوری که شاید تا یکی دو سال پیش با حداقل 35 میلیون تومان میشد یک سیستم مناسب برای اجرای بازیها در رزولوشن 1080p با کیفیت عالی خریداری کرد. اما اکنون، شرایط به گونهای شده که حتی برای تجربه بازیها در رزولوشن 720p نیز باید بیشتر از این میزان هزینه کنید. در شرایط فعلی بازار، برای خرید بهترین سیستم گیمینگ با مشخصات مناسب برای اجرای بازی با وضوح 720p تا 2K باید بودجهای بین 35 تا 125 میلیون تومان در نظر بگیرید که طیف وسیعی از نیازهای شما را پوشش میدهد.
قبل از اقدام به خرید بهترین سیستم گیمینگ، باید به چند نکتهی اساسی توجه کنید، چون این خرید میتواند سرمایهگذاری بزرگی باشد. بنابراین لازم است که در انتخاب تجهیزات دقت کافی را به خرج دهید تا مشکلاتی از قبیل گلوگاه، ناهماهنگی و… برایتان پیش نیاید.
سیستم گیمینگی که به درستی انتخاب شود، این امکان را به شما میدهد که قطعات را به صورت تکتک ارتقا دهید و نیازی نیست که هر بار کل سیستم را تعویض کنید. این موضوع در آینده برای حفظ بودجه شما خیلی اهمیت دارد. در این مطلب هم تلاشمان بر این بود سیستمهای انتخابی تا جایی که امکان دارد بروز باشند تا در صورت نیاز به ارتقا، مجبور به تغییر پلتفرم نباشید. در ادامه، چند نکتهی مهم قبل از خرید سیستم گیمینگ را بررسی خواهیم کرد تا با اطلاعات بیشتر و آگاهی دقیقتر قطعات را خریداری کنید.
بودجه
- مقدار بودجهی خود را برای خرید بهترین سیستم گیمینگ مشخص کنید. این به شما کمک میکند تا بهترین ترکیب و امکانات را با توجه به محدودیت مالیتان انتخاب کنید. در درجهی نخست بودجه است که تعیین میکند شما اصلا در چه وضوحی و با چه کیفیتی میتوانید بازی کنید.
اهداف گیمینگ
- مشخص کنید که با سیستم گیمینگ خود میخواهید چه نوع بازیهایی را در چه رزولوشنی اجرا کنید. گاهی ممکن است مانیتور 1080p داشته باشید، اما بخواهید بازیها را در وضوح 2K یا 4K اجرا کنید. اگر قصد ارتقاء مانیتور خود را در چند سال آینده ندارید، این انتخاب ممکن است فقط هزینهی اضافی به شما تحمیل کند. اگر هدفتان بازیهای سبک است، احتمالاً به کارت گرافیک جداگانه نیاز نخواهید داشت و پردازندهی جدید با گرافیک داخلی میتواند کافی باشد.
مدیریت بودجه
- بعد از اینکه متوجه شدید چه نیاز و انتظاراتی از سیستم دارید، باید به مدیریت بودجه توجه داشته باشید. خیلی منطقی نیست شخصی به سراغ بهترین کیس بازار برود و بودجهی خود را در آن بخش هزینه کند؛ از آن طرف میتواند هزینه را روی بهبود قطعات مهمتر مثل کارت گرافیک یا پردازنده بگذارد. سیستمی که بهترین کیس بازار را داشته باشد اما در اجرای بازی لگ داشته باشد بیشتر توی ذوق میزند تا سیستمی با کیس معمولی و قدرت بالا. البته منظورمان از کیس معمولی یک کیس ارزانقیمت و غیر استاندارد نیست.
پردازنده (CPU)
- پردازنده یکی از اجزای مهم بهترین سیستم گیمینگ است. پردازندههای با سرعت بالا و تعداد هستههای زیاد میتوانند اجرای بازیهای روز را بهبود بخشند. همچنین پردازنده در انجام کارهایی مثل طراحی هم اهمیت بسیار زیادی دارد. ولی اینطور نباید باشد که پردازندهی I7 نسل 13 انتخاب کنید و کارت گرافیک چندین نسل قبل چون در بازی با گلوگاه شدید سختافزاری مواجه خواهید شد.
کارت گرافیک (GPU)
کارت گرافیک مهمترین قطعه در بهترین سیستم گیمینگ است که باید با دقت انتخاب شود. یک کارت گرافیک قوی، تجربهی بازی روان و نرخ فریم بالا را فراهم میآورد. همچنین سیستم گیمینگ باید از کارت گرافیکی با سیستم خنککنندهی مناسب بهرهمند باشد تا در زمان بار سنگین داغ نشود. توجه داشته باشید هنگام ارتقای کامپیوتر یا انتخاب کارت گرافیک، توجه به دو قطعه دیگر ضروری است؛ یکی پردازنده که قدرتش با کارت گرافیک در یک اندازه باشد و دیگری پاور که بتواند توانایی لازم برای برقرسانی به سیستم حتی در شرایط استفاده حداکثری را داشته باشد.
حافظه RAM
- حافظه رم نقش مهمی در عملکرد سیستم دارد. حداقل 8 گیگابایت رم برای بازیهای امروزی توصیه میشود. اما اگر بودجه اجازه میدهد، پیشنهاد میکنیم به سراغ 16 گیگابایت بروید
حافظه ذخیرهسازی (Storage)
- حافظه ذخیرهسازی تأثیری در بهتر اجرا شدن بازی ندارد. اما سرعت بارگذاری و سرعت اجرای آن را افزایش میدهد. البته اگر HDD یا هارد معمولی انتخاب کنید، باید با سرعت کم کنار بیایید اما اگر سرعت بالا مد نظرتان است، باید به سراغ SSD بروید. خود SSD هم انواع مختلفی دارد که توصیهی ما، نمونههای M.2 است و نه 2.5 اینچی ساتا.
مادربرد
- برخی از افراد روی مادربرد حساسیت زیادی ندارند چرا که معتقدند برد فقط کافی است از یک سری قطعات پشتیبانی کند. اما برد شما هرچقدر حرفهایتر باشد، سیستمهای محافظتی و کیفیت قطعات به کار رفته روی آن بیشتر خواهد شد. این انتخاب سلیقهای است اما اگر نظر ما را بخواهید میگوییم در خرید برد خساست به خرج ندهید. البته باید مدیریت هم داشته باشید؛ مثلا کسی که پردازنده i3 خریداری میکند نیازی به برد سری Z ندارد چون این بردها برای اورکلاکینگ ساخته شدهاند. مگر اینکه بدانید قصد ارتقا دارید.
منبع تغذیه (Power Supply)
- یک منبع تغذیه با کیفیت و مناسب برای سیستم گیمینگ انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که قدرت منبع تغذیه برای تمامی قطعات سیستم شما کافی است چون اگر برق مناسبی به سیستم نرسد، یا با داغی بیش از حد و افت فریم مواجه خواهید شد یا آسیب بسیار شدیدی در دراز مدت به قطعات شما وارد میشود. در بخش مربوطه به شما خواهیم گفت که برای محاسبهی پاور مورد نیاز باید چه کاری انجام دهید.
کیس (Case)
- کیس قطعهای است که فقط از لحاظ دمایی میتواند به کل سیستم کمک کند و همین هم بسیار مهم است. اگر کیس فضای کافی برای تعبیه قطعات داشته باشد، سیستم مدیریت کابل داشته باشد و از فنهای خوب یا محلهایی برای تعبیهی فن مناسب بهرهمند باشد، قطعات شما در درازمدت هم زیر فشار سنگین عمر خود را از دست نمیدهند و با کیفیت بالایی کار خواهند کرد. بهترین سیستم گیمینگ بدون یک کیس مناسب خیلی کارآمد نخواهد بود.
سایر قطعات در انتخاب بهترین سیستم گیمینگ
- سایر قطعات از جمله ماوس، کیبورد، کارت صدا، صندلی و… کاملا اختیاری هستند و میتوانید متناسب با کار و هدف خود به خرید آنها اقدام کنید. اینکه صندلی شما گیمینگ باشد یا پلاستیکی، ماوس شما حرفهای باشد یا نمونههای چند هزارتومانی، فرقی نمیکند چون هر دوی آنها جانبی در نظر گرفته میشوند و تأثیری در اجرای خوب بازیها با فریم ریت بیشتر ندارند.